Spokojený zákazník SimpleShopu: Slušná firma, měníme svět podnikání

2019-05-slusna-firma-02

Slušná firma je spolek, který chce přispět ke změně, jak se u nás podniká. Od jednostranné kumulace zisku a přesouvání odpovědnosti na druhé, k využití podnikání k řešení sociálních nebo environmentálních problémů a přebírání plné zodpovědnosti za svou činnost.

Slušná firma jako hnutí existuje od roku 2016, od roku 2019 oficiálně jako zapsaný spolek.

Prozraďte nám, jakým aktivitám se Slušná firma věnuje?

Věnujeme se několika projektům, mezi které patří informování o tom, co firma byla, je a měla být v rámci našeho seriálu Byznys 101. Projekt Zpátky k jídlu ukazuje na to, že je třeba vzít revoluci od základů a to od potřeby, kterou máme všichni stejnou. Nouzový stav podnikání upozorňuje na krizi drobného místního podnikání, které nyní potřebuje naši plnou podporu. V neposlední řadě se snažíme o hledání, propojování a podporu podniků a organizací, kteří už svým podnikáním řeší nějaký sociální nebo environmentální problém.

Slušná firma a SimpleShop

Mám neziskovou organizaci, která splňuje zásady slušné firmy. Co z toho budu mít, když se rozhodnu do vaší firmy vstoupit?

Je to o tvorbě komunity, spolupráci a vzájemné pomoci. Propojování je velmi důležité, protože když se nás (i jako organizací a firem) spojí víc, máme větší dopad. Krom toho se učíme od sebe navzájem díky interním pracovním skupinám.Podporujeme se v našich projektech a misích. Společně se snažíme o změnu podnikání i změny celého systému.

Jakým stylem odpočíváte? Aktivně? Nebo pasivně?

Jako matka tří dětí si ráda vypiju alespoň jednou za čas kávu v klidu. :-) Jinak nejvíc milujeme procházky a výlety lesem s naším psem.

Používáte Simpleshop? Pokud ano, tak proč?

SimpleShop jsme si zvolili pro náš rezervační systém pořádané konference, kterou jsme museli bohužel už dvakrát přeložit kvůli corona-virové situaci. Znám firmu a lidi, kteří za ním stojí a to je pro mě pádný důvod zvolit si právě je. Mají moji důvěru. Peníze nám sice nešetří :-) , ale jsme s ním spokojení. Instalace byla jednoduchá a podpora také dobře funguje.

Jaký vztah máte ke knížkám? Jaká knížka Vás nejvíce ovlivnila

Knihy miluju a snažím se vyšetřit na čtení čas. Nejčastěji si ji beru, když zůstávám s dětmi při usínání. Elektronickou čtečku máme, ale na papírové knihy nedám dopustit, ty se čtou úplně jinak. Mám ráda knihy, které jsou založené na faktech či historických událostech, a také vzdělávací knihy. Myslím, že každá moje přečtená kniha ve mně zanechala stopu. :-)

Slušná firma spokojený zákazník SimpleShopu
Na otázky odpovídala Zuzka Černíková ze Slušné firmy z.s.


Na této stránce můžete být i vy a váš produkt. Máte zájem o rozhovor? Napište nám na info@redbit.cz a my se ozveme zpátky.

Přečtěte si naše další články a rozhovory:

Sdílejte