Spokojený zákazník Vyfakturuj.cz: Martin Kokeš – učitel i podnikatel

Martin-kokes

S Martinem jsme se několik let setkávali na zdařilých akcích kolínského coworkingu, které organizoval společně se specialistou na SEO a PPC Jirkou Krejčíkem. Nepotkáte ho jinak než s úsměvem na tváři, ochotného podat pomocnou ruku kdekoliv, kde je potřeba. I my jsme uvítali jeho organizační zkušenosti na naší přednáškové akci Barcamp Kolín, kde zkušeně uváděl přednášející. Dozvíte se, jak zvládá kombinaci učení a podnikání nebo co si nemůže vynachválit na systému Vyfakturuj.cz.

Můžeš se nám, prosím, stručně představit?

Je mi 32 let, jsem zaměstnaný na part time na Odborné střední škole podnikání a mediální tvorby s.r.o., kde seznamuji studenty IT s programováním v PHP, HTML, CSS a poskytováním serverových služeb. K tomu mám ještě jako vedlejší činnost podnikání, na kterém spolupracuji formou dohody s jedním šikovným programátorem. :-) Všechna moje práce se jak ve škole, tak v podnikání točí okolo webových stránek, ať už jsou to aplikace, e-shopy nebo firemní prezentace.

Co tě baví na podnikání?

Na podnikání mě nejvíc baví mít větší možnost organizace soukromého života s tím pracovním, proto jsem ve škole zaměstnán na part time.

Co jedinečného ti dává zaměstnanecký život?

Studentům chci vždy poskytovat aktuální informace a proto se musím pořád i já sám vzdělávat. Určitě ale nesmím zapomenout na úžasný pocit, kdy jsem součástí skvělého kolektivu učitelů a kdy rozšiřuji obzory mladé generaci.

Rozhodl by ses jinak, kdybys věděl, do čeho jdeš?

Ve škole jsem dřív učil jako externista na pár hodin týdně. Trochu jsem se bál, když jsem dostal nabídku na tři dny v týdnu, zda to budu vše stíhat, ale zátěžové září jsem zvládnul a sedlo si to. V podnikání mám pak větší fokus jen na projekty, které mi dávají smysl a nové téměř nenabírám.

Jaká je tvoje představa ideální dovolené?

Pod pojmem ideální dovolená si představuji trávení společného času na příjemném místě s lidmi, které mám rád. V tom nejideálnějším případě se svou přítelkyní.

Vypouštíš úplně práci nebo kontroluješ stav, případně pracuješ?

V rámci podnikání se s klienty snažím plánovat dopředu, a proto si zadané úkoly rozhodně s sebou do kufru na dovolenou neberu. :-) Samozřejmě pokud dojde k nějakému výpadku webu, tak okamžitě já nebo můj kolega dokáže zakročit. Dalo by se tedy říct, že na dovolené řeším jen urgentní případy.

Co se ti líbí na Vyfakturuj.cz?

Díky Vyfakturuj.cz vlastně mám víc času na podnikání. Fakturaci mám u většiny klientů nastavenou měsíčně. Některé se odesílají automaticky přes funkci Pravidelné faktury a některé jednoduše kopíruji z předchozího měsíce a jen doplním čas z výkazu. Pokud potřebuji odesílat ještě nějaké další dokumenty a komentáře přes email a ne přímo z Vyfakturuj.cz, tak využívám možnosti Veřejných adres faktur. Stalo se mi totiž, že jsem po odeslání faktury potřeboval nějaký detail na faktuře změnit (např. DUZP) . :-) Automatické párování plateb s mým FIO účtem si také nemůžu vynachválit. Další funkci, kterou používám především pro daňové přiznání, je export seznamu vystavených faktur a jejich celkových částek.

Na otázky odpovídal Martin Kokeš, zaměstnaný podnikatel.

Martin Kokeš a Vyfakturuj.cz

Na této stránce můžete být i vy a váš produkt. Máte zájem o rozhovor? Napište nám na info@redbit.cz a my se ozveme zpátky.

Přečtěte si naše další články a rozhovory:

Petra-tvrda-150x150

Tento článek pro vás napsala Petra Tvrdá, členka zákaznické podpory Redbit s.r.o.
Nástroje Vyfakturuj.cz a SimpleShop má v malíčku a svědomitě se stará o spokojenost jejich uživatelů. V týmu šíří dobrou náladu nejen ukázkami svého kuchařského umění.

Sdílejte