Firemní cooltura

Redbití cooltura (1)

Při klasické osmihodinové pracovní době trávíme v zaměstnání v podstatě jednu třetinu dne. Pokud si to převedeme na týdny, měsíce a roky, je zřetelně jasné, že v pracovním prostředí a mezi kolegy trávíme znatelnou část svého života. 

Už jen z tohoto prostého důvodu je důležité, aby vás místo, kde pracujete, a lidé, se kterými se tam stýkáte, bavili, a nebyli jen nutným zlem. Cítit se jako doma, nasát firemní kulturu, nebát se projevit, respektovat a být respektován ve svých názorech a postojích – to je pouhý zlomek toho, co dělá z pouhého zaměstnání místo, kam se těšíme.

A přesně takové místo se snažíme v Redbitu budovat. Místo, kde se i nově příchozí bude cítit vítaný, místo, kde se není třeba bát projevit, místo, které spojuje lidi různých stylů, myšlenek i nálad. Když se mrknete, kdo náš tým tvoří, musíte uznat, že se nám to daří. 😊

Náš tým je vlastně dokonalý mišmaš. Najdete zde sportovce i požitkáře, analytiky a filozofy, citlivky i tvrďáky. A přesto nám nevadí každý den zasednout k jednomu stolu a živě debatovat o čemkoliv. Zvládneme si ze sebe vzájemně udělat legraci, umíme si říct, když se nám něco nelíbí, nebojíme se žádné výzvy.

Baví nás pracovat na smysluplných věcech a milujeme, když zpětná vazba našich zákazníků ukazuje, že věci, na kterých pracujeme, smysl opravdu dávají. 

Tak vítejte v Redbitu! A pojďte se podívat, co je pro nás důležité.

Naše firemní cooltura

Smysluplná spolupráce.

Naše vzájemná spolupráce musí dávat smysl. A to nejen směrem k našim zákazníkům, ale také uvnitř týmu. Aby byla naše práce efektivní a přinášela výsledky, musíme vzájemně spolupracovat na všech frontách. Pokud se nám něco nezdá nebo vidíme nějaký zádrhel, upozorníme na něj a aktivně ho řešíme. A protože na každém jednotlivci stojí tým, odvádíme svou práci na 120 %, ať na ni ostatní můžou plynule navázat. Pokud přeci jen někdy něco nevychází podle představ, prostě to řekneme, hlavy se u nás totiž netrhají.

Práce šitá na míru.

Tohle má na svědomí naše CEO Edita. Podle toho, co nás baví, a k čemu máme přirozený talent, přizpůsobuje naši pracovní náplň. Ráda lidi pošťuchuje tím správným směrem, který z nějakého důvodu prostě zná. 🙈 Ruku v ruce s tím jde možnost se v daném oboru dále vzdělávat prostřednictvím různých školení, workshopů, webinářů a podobně.

Zpětná vazba.

Každý půlrok se se svým přímým nadřízeným setkáváme na tzv. sedánku. Někde se tomu říká 121. Jdeme si společně sednout do kavárny nebo na oběd, kde probereme uplynulý půlrok. A to pěkně z obou stran, jak od nás směrem k vedoucímu, tak od něj směrem k nám. Řešíme všechno – co se povedlo i nepovedlo, kde je třeba přidat a kde zase ubrat. Občas zabrousíme i do nepracovních témat, nicméně ty v této situaci nejsou to podstatné. Každý si pak odnese “smajlíkové vysvědčení”, kde je černé na bílém uvedené, na čem je třeba zapracovat a v čem excelujeme. 

Upřímnost a otevřenost

Upřímnost a otevřenost jsou žádoucí nejen na výše uvedeném sedánku. Snažíme se v tomto režimu fungovat každý den. Je to totiž mnohem jednodušší, než si něco vymýšlet, a to je v konečném důsledku osvobozující. Možná i proto jsme je zvolili mezi naše firemní hodnoty.

Naše hodnoty

Kvalita. Kvalitně odvedená práce a kvalitní produkt potřebují kvalitní základnu. Proto si lidi do týmu vybíráme opravdu pečlivě. Dny na zkoušku pak oběma stranám rozhodování velice ulehčují.

Upřímnost a jasná komunikace. Negativní zpětná vazba nebo umění uznat chybu. To jsou disciplíny, které rozhodně nejsou jednoduché a ne každý je zvládne skousnout. I my se to stále učíme, a to jak směrem ven, tak uvnitř týmu. Chybovat je lidské, ale každý by se měl umět ze svých chyb poučit. Komunikujeme jasně, pravdivě a zřetelně. Neslibujeme vzdušné zámky, na rovinu říkáme ne a nezastíráme to, co neumíme.

Spolupráce. Jsme jeden tým, jehož základem je každý jednotlivý z nás. Za svou práci jsme zodpovědní a děláme ji s vědomím, že na ní závisí i práce ostatních. A přece si to nebudeme vzájemně kazit.

Podpora. Zkrátka se nenecháváme ve štychu, není to náš styl. Vzájemně se podporujeme a pomáháme si. Podporujeme také neziskovky, drobné akce a samozřejmě naše zákazníky a jejich podnikání.

Redbiti-cooltura-6

Něco navíc?

  • První pátek v měsíci nám po stole v zasedačce jezdí vláček a vozí různé pochutiny. Na společné snídaně vždy každý z nás přispěje nějakou dobrotou a než se pustíme naplno do práce, dáme si chvilku oddechu a volné zábavy.
  • Každé ráno zahajujeme pracovní den společným kolečkem, kde si sdělujeme, čemu se budeme věnovat.
  • Dáváme si pozor na pozdní příchody. Za pozdní příchody jsou totiž opravdu zajímavé “tresty”.
  • Rádi slavíme narozeniny členů týmu i našich aplikací.
  • Martin Dostál je králem výzev a přenesl to i na ostatní. Jakákoliv výzva už tak není nutné zlo, ale fakt výzva. 😁
  • Stmelujeme se na víkendových pobytech někde v přírodě, ve vinných sklípcích nebo v čajovně.
  • Jezdíme na různé konference, semináře a barcampy
  • Při společných obědech řešíme opravdu všechno možné. 🙈
  • Kanceláři vývojářského týmu říkáme hřebčín. Ale o tom zase jindy.

Inspirujte se dalšími články

Sdílejte